Om

Labrador Retrieverklubben Region ÖstraLabrador Retrieverklubben är den näst största av rasklubbarna inom Svenska Spaniel- och Retrieverklubben.


Vår ras har under flera år toppat listan på de populäraste raserna i Sverige. Det visar att labradoren är en omtyckt ras som finner nya anhängare varje år, men det innebär samtidigt att rasklubben måste se upp med de fallgropar som riskerar att drabba populära raser.


Därför har vi ett långsiktigt hälsoprogram för att värna om rasens framtid.

Du kan läsa mer om rasklubbens hälso-och avelsprogram på Labradorklubbens hemsida.


Som rasklubb arbetar vi även med jaktliga och exteriöra frågor som kännetecknar labradoren och gör rasen så unik, både som apportör i jaktmarkerna, trevlig allroundhund och som älskad familjemedlem. Vi hoppas att du ska hitta en del av detta på denna webbplats.


Som medlem i LRK tillhör du den region där du är bosatt i och du kan vara med och påverka vilka aktiviteter som ska anordnas lokalt. Regionernas årsmöten fastställer verksamhetsplanen och där, och på andra möten träffas medlemmarna för att diskutera viktiga frågor inom klubben.


Rullande medlemskap tillämpas, vilket innebär att om du går in som medlem i september är du medlem t o m augusti året därpå. Du får automatiskt ett nytt inbetalningskort när ditt medlemskap närmar sig sitt slut.


En medlemsförmån är att AGRIA ger alla medlemmar i LRK 10 % rabatt på sin hundförsäkring.


Vill du läsa mer om Labrador Retrievern, kika på Svenska Kennelklubben!

unsplash