Utbildning/KurserLRK Östra

Klubbens Plusgiro:

51 04 62-5

(Gäller inte för medlemsavgifter)Vid betalning genom 

SWISH

är det är viktigt att ni märker inbetalningen noga med

ditt namn och vad ni betalar för. Använd en kod om den finns i annonsen.


Swisha till

123 114 90 46


Medlemmar i LRKÖ har företräde till våra kurser


Kursavgiften ska vara betald senast

1 vecka före kursstart.


Kursavgiften kan helt eller delvis återbetalas mot uppvisande av veterinärintyg. Annars gäller att du själv måste hitta en ersättare eller att instruktören har reserver till kursen.

Anmälan är bindande. 


För att anmäla er till en kurs:

se info på respektive kurs


Ange vilken kurs det gäller, hundens namn och ålder, ert namn, adress, personnummer, telefonnummer och mailadress.

 Invänta bekräftelse.


 

Om du har frågor angående våra kurser eller önskemål om en kurs du inte hittar, så kontakta vår utbildningsansvarige Jennie Winberg: utb@lrko.se

 

Kurser och öppna träningar i hela vårt område

 

 

 

 

 

 

 

 

Så snart kursdatum är klara publicerar vi dem här på hemsidan och på vår Facebooksida.

 

 

Våra Instruktörer:

Om instruktören Tina Bihlar. Certifierad Hundinstruktör via Hundens Hus. Pågående utbildning till hundpsykolog. Hon har två golden retrievers och tränar/tävlar i apportering, rallylydnad, lydnad och bruksspår.

 

Om instruktören Annette Andersson.

Anette Andersson är sedan många år certifierad SBK Instruktör, certifierad Rallylydnadsinstruktör och certifierad SKK-handledare och har haft många olika kurser. Hon har tävlat inom lydnad, bruks och rallylydnad. Annette är uppfödare av mellanpudel och med sina egna hundar tränar hon, utöver tidigare nämnda grenar, jaktapportering, viltspår, nosework och freestyle.

 

Om instruktören Maria Gabrielsson

Maria Gabrielsson är SBK instruktör, lärare i Specialsök, SNWK instruktör, bruks-, lydnadsdomare och även domare i Nose Work. Har tävlat med hund sedan början av 90-talet, i samtliga bruksgrenar och även lite lydnadsklass. "Efter instruktörsutbildning i Nose Work har jag i princip haft kurser nästan varje dag och jag lär mig från alla hundar jag har träffat och jag kommer aldrig bli fullärd utan varje fyrbent individ har så mycket att lära ut. Självklart är all träning belöningsbaserad vilket också tilltalar mig till 100%. Ser fram emot att få nöjet och förmånen att träffa ännu fler härliga hundar med sina trevliga förare."

Om instruktören Jennie Winberg:

Jennie är utbildad allmänlydnadsinstruktör hos Svenska Brukshundklubben. Hon har själv

sysslat med agility, rallylydnad, freestyle, lydnadsprov, viltspår och tränar och tävlar med sina egna hundar i apportering.

 

Om instruktören Kicki Ewö:

Kicki Ewö är SBK-instruktör, SSRK-instruktör, provledare och jägare.

 

Om instruktören Katarina Gylesjö:

Katarina Gylesjö är utbildad hundinstruktör, rallyinstruktör och noseworkinstruktör på Hundens Hus. Har även utbildat sig till hundbeteendevetare och just nu fortsätter sin resa till hundpsykolog "för att stilla nyfikenheten kring vår bästa vän, en nyfikenhet som bara växer sig större ju mer jag lär mig".

 

Om instruktören Pia Johansson

Pia är utbildad allmän- och rallylydnadsinstruktör hos SBK och har hållit många kurser. Hon har själv hållit på med bl.a  Personsök, Viltspår, Rallylydnad, Agility och tränar och tävlar Rallylydnad och Apportering med egna hunden.

 

 

Apportering  fortsättning 

Sommar-Intensiv

Norrort


Deltagarantal: max 7 st​


Kostnad: 1450:- 


Datum: Lördagar 1/6 kl 14-17, 8/6 och                     15/6


Tid:  Kl 10-13​


Plats: Tomtevägen vid Runby skola, Upplands Väsby​


Sista anmälningsdag: 24/5 


Anmälan sker till instruktören:​

​Tina Bihlar​

tina@tinastasseri.se 

​070-337 02 20​

Bifogas i anmälan: email, namn på hundägare, adress, postadress, telefon samt hudens namn och kön.​


Om kursen: Kursen riktar sig till dig som gått Apportering nybörjare och vill jobba vidare med att sätta ihop apporteringens delmoment till en helhet. Du kanske siktar på att kunna starta på Working Test eller jaktprov, men detta är absolut inget måste för att gå kursen. Vi jobbar bl a med stadga, minne, stoppsignal, grunderna i dirigering, markeringar, linjetag och närsök. Stor vikt kommer att läggas på kontakt, följsamhet och samarbete. All träning sker med positiva metoder för en hållbar inlärning. Passivitetsträning ingår vid varje lektionstillfälle. Kursen omfattar både praktik o teori.​

Om instruktören: Tina Bihlar. Certifierad Hundinstruktör via Hundens Hus. Pågående utbildning till hundpsykolog och hundbeteendevetare. Hon har två golden retrievers och tränar/tävlar i apportering, rallylydnad, lydnad och bruksspår.​

Rallylydnad

nybörjare 

Täby

 

Antal deltagare: 8 st 

 

Kostnad: 1500 kr  inkl. kursmaterial

 

Datum: 29/4, 6/5, 13/5, 20/5, 27/5                        och 3/6


Tid: 19-21

 

Plats: Skavlöten, Täby

 

Sista anmälningsdag: 23/4 

 

Anmälan sker till instruktören: annette@vanadinit.se

 

Innehåll: Alla är välkomna oavsett kunskap innan! 

Hunden bör vara minst 6 månader och kunna gå i koppel och samarbeta med sin förare. Vi går igenom nybörjarklassens samtliga skyltar, regler för rallylydnad och hur man bygger en rallylydnadsbana. Vi jobbar med hunden i koppel hela tiden. 

 

Rallylydnad är en gren som passar alla! 

 

Instruktör: Annette Andersson 

annette@vanadinit.se

070-776 93 09 

 

Annette Andersson är sedan många år certifierad SBK Instruktör, certifierad Rallylydnadsinstruktör och certifierad SKK-handledare och har haft många olika kurser. Hon har tävlat inom lydnad, bruks och rallylydnad. Annette är uppfödare av mellanpudel och med sina egna hundar tränar hon, utöver tidigare nämnda grenar, jaktapportering, viltspår, nosework och freestyle.


 

Valpkurs i Norrort

i samarbete med Goldenklubben Antal deltagare:     7 st 


Kostnad:     1500 kr inkl kursmaterial


Datum:        2/5, 16/5, 30/5, 6/6 och 13/6


Tid:    Torsdagar kl 18-19:30

           (förutom 13/6 kl 18-20)


Plats:  Ulriksdals slottsträdgård, Solna


Anmälan sker till instruktören:


Tina Bihlar

tina@tinastasseri.se

070-337 02 20


Bifogas i anmälan: email, namn på hundägare, adress, postadress, telefon samt hudens namn och kön 


Om instruktören: Tina Bihlar är certifierad och H-märkt Hundinstruktör. Pågående utbildning till hundpsykolog och hundbeteendevetare vid Hundens Hus. Hon har två golden retrievers och tränar/tävlar i apportering, rallylydnad, lydnad och bruksspår.


Om kursen: Tillsammans kommer vi att träna på kontakt, följsamhet och samarbete för att du och din valp ska få en så bra start som möjligt. Vi går igenom grundläggande allmänlydnad (t ex sitt, ligg och inkallning) samt vad som är bra att tänka på i vardagen. Passivitetsträning ingår vid varje lektionstillfälle.  Stor vikt kommer att läggas på hur vi bygger en belöningsbank. Kursen omfattar både praktik o teori särskilt inriktad på retriever.

Målgrupp: För hundar mellan 3 månader och ca 6 månader vid kursstart. Valpen ska ha fått 12 veckors vaccinationen för att få delta på kurs.


OBS!!! Kursavgiften sätts in på Goldenklubbens Stockholm/Gotlands bg 5248-0910, ange VALP i betalningen.

Labrador Retrievern finns i de tre färgena  Brunt, Gult och Svart

Labrador Retrieverklubben Region Östra - Webbansv: Inger Grotteblad - E-post info@lrko.se - Tel: 072-2061885

Plusgiro: 510462-5 Swish: 123 114 90 46