Utbildning/Kurser

 

Kurser i hela vårt område

 

 

 

 

Om du har frågor angående våra kurser eller önskemål om en kurs du inte hittar, så kontakta vår utbildningsansvarige Jennie Winberg: utb@lrko.se 

 

 

 Medlemmar i LRKÖ har företräde till våra kurser


Kursavgiften kan helt eller delvis återbetalas mot uppvisande av veterinärintyg. Annars gäller att du själv måste hitta en ersättare eller att instruktören har reserver till kursen.

Anmälan är bindandeLRK Östra Plusgiro:

51 04 62-5

(Gäller inte för medlemsavgifter)Vid betalning genom 

SWISH

är det är viktigt att ni märker inbetalningen noga med

ditt namn och vad ni betalar för. Använd en kod om den finns i annonsen.


Swisha till

123 114 90 46
Planeringen är i full gång för kurserna till våren!

Hör gärna av er med önskemål! 

utbildning@lrko.se

Apportering

 nybörjare

Norrort


Antal deltagare:        7 st


Kostnad:                 1600 kr


Datum:     29/2, 7/3,14/3, 21/3 och 4/4


Tid:                     12:00-14:00


Plats:    Vid Runby skola, Upplands Väsby


Sista anmälningsdag:  22/2


Anmälan sker till instruktören Tina Bihlar

tina@tinastasseri.se

070-337 02 20


Innehåll: Kursen riktar sig till orutinerade ägare och hundar, som vill lära sig grunderna i apporteringsarbete. Vi jobbar bl a med koncentration, minne, stadga, gripande, inkallning och avlämningar. Stor vikt kommer att läggas på kontakt, följsamhet, och samarbete genom positiva och lekfulla övningar. Passivitet ingår vid varje lektionstillfälle. Kursen omfattar både praktik och teori. 


Tina är certifierad och H-märkt instruktör och hundpsykolog. Pågående utbildning till Hundbeteendevetare. Hon har två golden retrievers och tränar/tävlar i apportering, rallylydnad, lydnad och bruksspår. 


Apportering 

fortsättning

Norrort


Antal deltagare:      7 st 


Kostnad:              1600 kr 


Datum:       7/3, 14/3, 21/3 och 4/4


Tid:                    14:30-17:00


Plats:   Vid Runby skola, Upplands Väsby


Sista anmälningsdag:  29/2


Anmälan sker till instruktören Tina Bihlar

tina@tinastasseri.se

070-337 02 20


Innehåll: Kursen riktar sig till dig som gått Apportering nybörjare eller liknande och vill jobba vidare med att sätta ihop apporteringens delmoment till en helhet. Du kanske siktar på att kunna starta på Working Test eller jaktprov, men detta är absolut inget måste för att gå kursen. 

Vi jobbar bl a med stadga, minne, stoppsignal, grunderna i dirigering, markeringar, linjetag och närsök.Stor vikt kommer att läggas på kontakt, följsamhet och samarbete. All träning sker med positiva metoder för en hållbar inlärning. Passivitetsträning ingår också vid varje lektionstillfälle. Kursen omfattar både praktik och teori. 


Tina är certifierad och H-märkt instruktör och hundpsykolog. Pågående utbildning till Hundbeteendevetare. Hon har två golden retrievers och tränar/tävlar i apportering, rallylydnad, lydnad och bruksspår. 

Våra Instruktörer:


Om instruktören Tina Bihlar. Tina är certifierad och H-märkt instruktör och hundpsykolog. Pågående utbildning till Hundbeteendevetare. Hon har två golden retrievers och tränar/tävlar i apportering, rallylydnad, lydnad och bruksspår. 

 

Om instruktören Annette Andersson.

Anette Andersson är sedan många år certifierad SBK Instruktör, certifierad Rallylydnadsinstruktör och certifierad SKK-handledare och har haft många olika kurser. Hon har tävlat inom lydnad, bruks och rallylydnad. Annette är uppfödare av mellanpudel och med sina egna hundar tränar hon, utöver tidigare nämnda grenar, jaktapportering, viltspår, nosework och freestyle.

 

Om instruktören Maria Gabrielsson

Maria Gabrielsson är SBK instruktör, lärare i Specialsök, SNWK instruktör, bruks-, lydnadsdomare och även domare i Nose Work. Har tävlat med hund sedan början av 90-talet, i samtliga bruksgrenar och även lite lydnadsklass. "Efter instruktörsutbildning i Nose Work har jag i princip haft kurser nästan varje dag och jag lär mig från alla hundar jag har träffat och jag kommer aldrig bli fullärd utan varje fyrbent individ har så mycket att lära ut. Självklart är all träning belöningsbaserad vilket också tilltalar mig till 100%. Ser fram emot att få nöjet och förmånen att träffa ännu fler härliga hundar med sina trevliga förare."

Om instruktören Jennie Winberg:

Jennie är utbildad allmänlydnadsinstruktör hos Svenska Brukshundklubben och Labradorklubben. Hon har själv

sysslat med agility, rallylydnad, freestyle, lydnadsprov, viltspår och tränar och tävlar med sina egna hundar i apportering.

 

Om instruktören Kicki Ewö:

Kicki Ewö är SBK-instruktör, SSRK-instruktör, provledare och jägare.

 

Om instruktören Katarina Gylesjö:

Katarina Gylesjö är utbildad hundinstruktör, rallyinstruktör och noseworkinstruktör på Hundens Hus. Har även utbildat sig till hundbeteendevetare och just nu fortsätter sin resa till hundpsykolog "för att stilla nyfikenheten kring vår bästa vän, en nyfikenhet som bara växer sig större ju mer jag lär mig".

 

Om instruktören Pia Johansson

Pia är utbildad allmän- och rallylydnadsinstruktör hos SBK och har hållit många kurser. Hon har själv hållit på med bl.a  Personsök, Viltspår, Rallylydnad, Agility och tränar och tävlar Rallylydnad och Apportering med egna hunden.


Om instruktören Emma Gustavsson: 

Emma håller på att utbilda sig till instruktör för Labradorklubben och blir klar hösten 2019. Hon tränar och tävlar sina två labradorer i rallylydnad, lydnad, viltspår och jaktapportering.