FB-R


LRK Östra


inbjuder till

 

Funktionsbeskrivning Retriever (FB-R)Söndag 6 oktober 2019 i NorrtäljetraktenRetrieverns ursprungliga egenskaper har gjort att de tillhör de mest populära raserna i vårt land. 

Den är både en härlig familjemedlem och med sina ursprungliga jaktliga egenskaper har den också en stor arbetskapacitet. Egenskaper som är viktiga att bevara för framtiden.


Som retrieverägare kan du få en beskrivning av dessa specifika egenskaper utan att din hund behöver vara jakttränad. Egenskaperna belyses i elva olika moment såsom apporteringslust, uthållighet, problemlösning, vilthantering m.fl.


Ägare eller förare ska vara medlem i SSRK eller i en SSRK-ansluten rasklubb. Det fordras inga förberedelser och det finns inga större krav på att din hund ska vara lydig, men måste om så behövs kunna kallas in. Du som hundägare behöver inte ha några förkunskaper och du får hela tiden hjälp och instruktioner av en testledare om hur du ska gå till väga vid varje moment.


Om du som uppfödare och/eller hanhundsägare vill samla valpar ur en eller flera kullar för en träff är det ett ypperligt tillfälle att samtidigt anordna en beskrivning. SSRK:s avdelningar och Rasklubbar är arrangör för beskrivningar.


Mer och utförlig information, jämte reportage, finns att läsa på SSRK:s webbsida, www.ssrk.se.

 

Beskrivare: Gunilla Lefwerth


Företräde för Labradorer, MEN i mån av plats är övriga retrieverägare varmt välkomna att anmäla!


Först till kvarn gäller. Max tio hundar.


Hund ska ha uppnått 12 månaders ålder. Det finns ingen övre åldersgräns. Den ska vara ID-märkt och vaccinerad.


Anmälan mejlas till – sekr@lrko.se


Frågor/ Ingegerd 070-770 25 35 eller Gunilla - 070-687 76 49 


Uppge hundens registreringsnamn, registreringsnummer, ras, kön, födelsedatum, uppfödare, ägare, bostadsort, mobilnummer, e-postadress.


Avgift 375:- sätts in på LRK/Ö:s pg  51 04 62-5  ange namn,  FB-R och datum för aktiviteten i betalningen.            Anmälan och betalning senast 27 september.


PM, katalog samt vägbeskrivning kommer mailas ut.